Dé sieradentrends voor 2021

Nu 2020 voorbij is, komen er langzaamaan weer nieuwe trends op het gebied van sieraden.
Jij wil natuurlijk weten hoe je er in het nieuwe jaar helemaal volgens de laatste mode bij kan lopen, inclusief accessoires. Daarom lees je in deze blog wat er in 2021 helemaal hot and happening gaat zijn op het gebied van sieraden.

Vintage

Vintage sieraden zijn weer helemaal terug van weggeweest. Opvallende gouden hoops, zegelringen en oversized edelstenen: het kan allemaal weer. Natuurlijk worden er tegenwoordig heel veel nieuwe sieraden gemaakt in een vintage stijl, maar ik raad je aan voor the real deal te gaan. Dit heeft namelijk meerdere voordelen. Ten eerste zijn ze een erg duurzaam alternatief als je toch een trendy sieraad in je bezit wil hebben, maar niet elke keer wil bijdragen aan het opgraven van nieuwe grondstoffen. Daarnaast zijn ze vaak niet duur, mits je goed zoekt. In kringloopwinkels kan je bijvoorbeeld hele unieke pareltjes op de kop tikken voor een zacht prijsje. Of als je het al helemaal budget wil hebben: vraag je oma of moeder of ze nog een mooi paar gouden oorringen heeft liggen die je mag lenen!

Bedels

Ook bedels gaan in 2021 erg populair zijn. We zien ze overal in terugkomen: bedelarmbanden, bedelkettinkjes en zelfs oorringen met bedels. Het is een goede manier om jezelf mee uit te drukken en niks is te gek. Ga jij voor minimalistische matching bedels nemen of ga je juist helemaal wild en mix je verschillende soorten door elkaar?

Tijd voor kwaliteit

In voorgaande jaren zagen we veel goedkope sieraden van lage kwaliteit. Veelal werden ze gemaakt in China en van goedkoop metaal dat je makkelijk kon buigen. Als je deze sieraden droeg, kreeg je door het goedkope metaal een groene uitslag op je huid. Het is tijd voor eens en voor altijd gedag te zeggen tegen dit soort goedkope meuk en te investeren in duurzame sieraden die een leven lang meegaan (en meestal zelfs langer, denk maar aan je oma’s collectie). Denk aan echt gouden, zilveren en platina sieraden en skip ook de synthetische edelstenen en ga voor the real deal. Veel mooier ook! Uiteindelijk betaal je op deze manier evenveel als dat je elke maand een paar oorbellen uit China moet bestellen. Neem eens een kijkje bij een onafhankelijk boetiekje, deze juwelierszaak in Amsterdam of de meest duurzame en budgetvriendelijke tip: shop tweedehands in een kringloopwinkel of op Marktplaats.

Share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *